Prijeli 75 ilegalnih migrantov

Fotografija je simbolična. (vir: izdvojeno.ba)

Policisti poročajo o 75 izsledenih in prijetih tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo: 25 so jih prijeli na območju občine Črnomelj, 20 na območju Rašice, Kočevja in enega v Ljubljani. Štiri so prijeli na mejnih prehodih Obrežje in Dobova. Na območju PU Koper so jih prijeli 20, na Gruškovju pa še 5. Skupno je to 75 prijetih ilegalnih migrantov v dveh dneh.

 

V zadnjih dveh dneh so policisti PU Novo mesto prijeli 25 tujcev, in sicer so jih v ponedeljek v Tribučah in Vukovcih prijeli 23, včeraj pa 2 v Vukovcih.

Prijeti so se izrekli za državljane Pakistana (10), Bangladeša (10), Alžirije (4) in Sirije (1).

S PU Ljubljana poročajo o 20 prijetih tujcih. V ponedeljek so jih 15 prijeli pri Rašici (občina Velike Lašče) in 1 v Ljubljani. Včeraj pa so 4 prijeli pri Kočevju. Prijeti so se izrekli za državljane Maroka, Sirije in Iraka.

Na mejnem prehodu Dobova so včeraj na podvozju tovornega vlaka na vstopu v Slovenijo našli skritega Tunizijca. Na Obrežju pa so skritega  v tovornem delu tovornega vozila srbskih registrskih oznak našli 3 Afganistance. Vse 4 so predali hrvaškim varnostnim organom.

Na območju PU Koper so včeraj prijeli 20 tujcev, od tega 15 na območju Kozine, 3 na območju Ilirske Bistrice in 3 na območju Sežane. Večina (kar 14 prijetih) se je izrekla za državljane Turčije. Trije so se izrekli za državljane Irana in po en za državljana Afganistana, Albanije in Švedske. Po sedaj zbranih obvestilih ni nobena oseba zaprosila za mednarodno zaščito in bodo po postopkih vrnjeni hrvaškim varnostnim organom. Dve osebi pa sta
bili po postopku že izpuščeni, ker imata urejen status v EU.

O prijetih na območju PU Koper za ponedeljek ne poročajo.

O včeraj prijetih migrantih pa tokrat poročajo tudi s PU Maribor. Na mejnem prehodu Gruškovje so prijeli 4 Afganistance, ki so jih predali hrvaškim varnostnim organom. Poročajo še o prijeti državljanki Afganistana, ki je bila prijeta pred dnevi, včeraj je zaprosila za azil, policisti so jo odpeljali v azilni dom.

C. R.