Prijeli 47 ilegalnih migrantov

Policisti so včeraj prijeli 47 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Na območju PU Novom mesto so jih prijeli 13, Ljubljane 19 in Kopra 15. Z večino policijski postopki še niso zaključeni.

 

Policisti PU Novo mesto so včeraj prijeli 7 ilegalnih migrantov. Prijeli so jih v Dragovanji vasi (občina Črnomelj), na Javorovici (občina Šentjernej) in v Novem  mestu. Šest prijetih se je izreklo za državljane Alžirije, eden pa za Maroka. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

Na mejnem prehodu Dobova so v vagonu in na podvozju vlaka našli 2 skrita, in sicer Iračana in Afganistanca. Na Obrežju pa so, v tovornih vozilih turških registrskih oznak in registrskih oznak Severne Makedonije, v tovornih delih našli 4 Afganistance. Po zaključenih postopkih so jih predali hrvaškim varnostnim organom.

Na območju PU Ljubljana so jih prijeli 19, o čemer smo že poročali. Prijeli so jih v Potok-Kostel, Osilnica, Kuželj, Brezovica pri Predgradu in v Ljubljani. Postopki s tujci še niso končani.

Na območju PU Koper pa so policisti včeraj popoldne v Podgradu na območju Ilirske Bistrice prijeli 15 Afganistancev. Danes jih bo 10 vranjenih na Hrvaško, pet se jih je izreklo za mladoletne, zato so jih nastanili v Center za tujce.

Iz drugih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

C. R.