Prijeli 46 nezakonitih migrantov

Fotografija je simbolična.

Ob koncu tega tedna so slovenski policisti izsledili in prijeli 46 tujcev, ki so nezakonito prestipili državno mejo. Od tega so jih največ, 19, prijeli na območju Policijske uprave Novo mesto.

Prijeti po posameznih policijskih upravah v preteklih treh dneh so:

PU Novo mesto: Prijeli 19 migrantov

Na območju Starega trga ob Kolpi in Črneče vasi pri Kostanjevici na Krki so izsledili in  prijeli 6 migrantov (4 Maročane in 2 Iranca). Policijski postopki s prijetimi še niso zaključeni.

Na Obrežju pa so v dveh tovornih vozilih bolgarskih in srbskih oznak prijeli še 13 Afganistancev, ki so jih že predali hrvaškim varnostnim organom.

PU Ljubljana: Prijeli 13 migrantov

Na območju Štalcerjev, Žlebiča in Ljubljane so prijeli 13 migrantov, ki so se izrekli za državljane Sudana, Afganistana, Maroka in Pakistana.

Postopki s prijetimi še potekajo.

PU Koper: Prijeli 10 migrantov

Prijeli so 10 migrantov, od tega 5 na območju Policijske postaje Koper, enega na Kozini in 4 na območju Ilirske Bistrice. Prijeti so se izrekli za državljane Maroka (5), Alžirije (3), Egipta (1) in Turčije (1). Policijski postopki še niso končani.

PU Maribor: Prijeli 4 migrante

V petek so na  mejnem prehodu Gruškovje prijeli 4 Afganistance, ki so bili skriti v tovornem vozilu s srbskimi registrskimi številkami. Vrnili so jih na hrvaško stran.

Iz ostalih policijskih uprav o izsledenih in prijetih nezakonitih migrantih ob koncu tega tedna ne poročajo.

C. R.