Prijeli 36 migrantov in dva tihotapca

Fotografija je simbolična.

Od petka do danes zjutraj, od 6. do 6. ure, so policisti na območju Nemške Loke, Koprivnika, Brega pri Kočevju, Gotenice, Doba pri Šentvidu in Ljubljane izsledili ter prijeli 36 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Prijeti so se izrekli za državljane Afganistana, Pakistana, Maroka, Irana in Alžirije. Pri tem posebno izstopa dogodek v Dobu pri Šentvidu, kjer so policisti včeraj, okoli 16.30, na cestninski postaji Dob opazili osebno vozilo, italijanskih registrskih oznak, v katerem je bilo več oseb.

Voznika, ki najprej ni upošteval znakov naj ustavi, so policisti ustavili v Dobu pri Šentvidu. V postopku so ugotovili, da sta 27-letni voznik in 23-letni sopotnik, oba državljana Italije, v vozilu prevažala 6 državljanov Pakistana  in Bangladeša. 

Voznik ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, ob tem je med vožnjo od cestninske
postaje do mesta, kjer je bil ustavljen, storil več cestno-prometnih prekrškov.

Med drugim je povzročil prometno nesrečo, ko se je med obračanjem pri vožnji vzvratno zaletel v stoječe policijsko vozilo za njim, pri tem pa sta bila policista lažje poškodovana.

Osumljencema je bila odvzeta prostost in bosta privedena k preiskovalnemu sodniku, postopki z nezakonitimi migranti pa še potekajo, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

C. R.