petek, 19 julija, 2024
Doma Bela krajina Prijeli 192 migrantov in tihotapca

Prijeli 192 migrantov in tihotapca

Fotografija je simbolična.

S slovenskih policijskih uprav poročajo, da so od petka do danes zjutraj policisti obravnavali 192 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo, in enega tihotapca, moldavskega državljana, kateremu so odvzeli prostost. Največ nezakonitih migrantov so tokrat obravnavali na območju Policijske uprave Novo mesto.

PU Novo mesto: Prijeli 74 migrantov

Nezakonite migrante so prijeli na območju Preloke, Kota pri Damlju, Ručetne vasi, Zorencev (občina Črnomelj), Svržakov (PP Metlika), Velikega Cerovca, Malega Podljubna, Gumberka, Vahte (PP Novo mesto), Čateža ob Savi, Mihalovca (PP Brežice) in Šutne (PP Krško).

Po posameznih območjih so prijeli naslednje število migrantov:

PP Novo mesto:

  • Veliki Cerovec:        7
  • Mali Podljuben:       1
  • Vahta:                    7
  • Gumberk:               1

PP Dolenjske Toplice: Uršna Sela 2

PP Črnomelj:

  • Preloka:             6
  • Kot pri Damlju:   2
  • Ručetna vas:      5
  • Zorenci:             2

PP Metlika: Svržaki 2

PP Krško: Šutna 25

PP Brežice: Čatež ob Savi (3) in  Mihalovec (8).

Prijeti so se izrekli za državljane Bangladeša (26), Afganistana (16), Maroka (14), Alžirije (5), Pakistana (4), Kosova (3), Libije (2) in Tunizije (1). Postopki s prijetimi še niso zaključeni.

Na mejni prehod Obrežje je pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so v tovornem delu našli skritega državljana Afganistana. V tovornem vozilu registrskih oznak Severne Makedonije so odkrili še dva državljana Afganistana. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

PU Ljubljana: Prijeli 30 migrantov

Na območju Štalcerjev, Spodnje Bilpe in Rajndola so včeraj prijeli 22 
migrantov (državljanov Afganistana in  Pakistana). Postopki policistov s tujci še niso zaključeni. V petek in soboto pa so prijeli še 8 migrantov, in sicer na območju Kočevja, Cerknice  in Ljubljane. Prijeti so se izrekli za državljane Afganistana, Pakistana in Maroka.

PU Koper: Prijeli 65 migrantov – 11 so jih vrnili iz Italije in tihotapca

V petek, 14. avgusta, so jih prijeli 33 migrantov, še dva so v Sloveniji vrnili italijanski varnostni organi. V soboto so prijeli 6 migrantov, italijanski varnostni organi so vrnili še 9 migrantov. Včeraj pa so prijeli 15 migrantov in vodiča, državljana Moldavije.

PU Maribor: Prijeli 14 migrantov

Danes zjutraj so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, na podvozju tovornega vozila bosanskih registrskih oznak, odkrili dva skrita državljana Maroka, v priklopniku drugega tovornega vozila bosanskih registrskih oznak pa še šest tujcev (Jemna, Alžirije in Maroka). Po končanem postopku so jih policisti vrnil na Hrvaško.

Včeraj dopoldne so policisti na območju PP Gorišnica obravnavali državljana Avstrije in Srbije, ki sta iz Hrvaške nedovoljeno vstopila v našo državo, popoldne pa še državljana Češke.

Policisti PP Gorišnica so na območju občine Zavrč izsledili 3 državljane
Hrvaške, ki so v Republiko Slovenijo vstopili na nedovoljen način izven
mejnega prehoda. Vsem trem so policisti izrekli globe, po končanem postopku pa so nadaljevali pot v notranjost Republike Slovenije.

PU Murska Sobota: Prijeli 9 migrantov

Avstrijski varnostni organi so vrnili 8 tujcev. V postopku je bilo ugotovljeno, da so iz Hrvaške nezakonito vstopili v Slovenijo in nato v Avstrijo. Tujci bodo vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

V soboto so v Vanči vasi prijeli še Iračana. Po končanem postopku bo vrnjen hrvaškim varnostnim organom.

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

C. R.