Prijeli 186 nezakonitih migrantov

Fotografija je simbolična. (vir: arhiv)

Slovenski policisti so pretekli konec tedna (od petka do danes zjutraj, do 6. ure) prijeli 186 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Največ, kar 105, so jih prijeli na območju Policijske uprave (PU) Ljubljana.

Policijski postopki z večino prijetimi še potekajo, po nekaterih podatkih bodo večino tudi predali hrvaškim varnostnim organom.

PU Novo mesto: Prijeli 52 migrantov

Policisti so prijeli 52 migrantov, in sicer v krajih Stara Lipa, Damelj, Sinji vrh, Balkovci (PP Črnomelj) in Podgračeno (PP Brežice). Prijeti so se izrekli za državljane Bangladeša (24), Afganistana (13), Irana (9) in Alžirije (6). Postopki s prijetimi še niso zaključeni.

PU Ljubljana: Prijeli 105 migrantov

Od petka do včeraj zjutraj so prijeli 93 migrantov, včeraj pa še 12.

V petek in sobote so migrante prijeli v krajih Knežja Lipa, Rajndol, Spodnji Log, Livolda (vse občina Kočevje), Krašnja (občina Lukovica) in Ljubljana. Včeraj pa so migrante prijeli v Željnah, Zajčnjem polju in Ljubljani

Prijeti so se izrekli za državljane Pakistana, Maroka, Toga, Alžirije, Afganistana, Bangladeša in Maroka. Policijski postopki s prijetimi tudi tu še niso zaključeni.

PU Celje: Prijeli 5 migrantov

V petek okoli 8. ure so na mejnem prehodu Dobovec prijeli 3 migrante (dva Alžirca in Maročana), ki sta bila skrita v priklopnem vozilu. Vse tri so predali hrvaškim varnostnim organom.

Nekaj minut pozneje so na železniški postaji v Rogaški Slatini izsledili še 2 Alžirca, ki sta ilegalno prestopila državno mejo v kraju Trlično. Tujca sta bila predana v postopek hrvaškim policistom.

PU Koper: Prijeli 13 migrantov

Ob koncu tedna so prijeli 13 migrantov, in sicer pet na območju Ilirske Bistrice in 8 na območju Kopra. En je zaprosil za azil in so ga odpeljali v azilni dom v Ljubljano. Štiri so tudi že vrnili na hrvaško stran, še štiri bodo vrnili, štiri pa so nastanili v Center za tujce. Prijeti so se izrekli za državljane Afganistana (10) in Pakistana (3).

PU Maribor: Prijeli 11 migrantov

Včeraj popoldan so na območju Podlehnika prijeli 2 državljana Afganistana. V petek, okoli 9.30 ure, so v Zgornjih Poljčanah v lokalu prijeli 2 Alžirca. Ob 22.30 pa so 7 Sirijcev prijeli v Središču ob Dravi. Sirijci so zaprosili za azil.

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

C. R.