Premier za Planet TV o prestrukturiranju in aktualnih temah

Ob obisku vlade v Savinjski regiji (vir: družbena omrežja)

Vlada je včeraj obiskala Savinjsko regijo, kjer se je seznanila s projekti in izzivi regije, z nosilci razvoja v regiji pa je spregovorila o izzivih in priložnostih.

V okviru regijskega obiska v savinjski regiji je predsednik vlade Janez Janša v izjavi za Planet TV govoril o postopnem zaprtju premogovnika Velenje do leta 2032. Dejal je, da je v skupnem interesu, da se to zgodi čim prej, da se najdejo ekonomsko upravičeni obnovljivi viri in, da čim prej poskrbimo za nova delovna mesta, če je le mogoče boljša in bolje plačana.

Govoril je tudi o aktualnem političnem dogajanju v Sloveniji. Glede nedavnih izjav ministra Tonina na letnem taboru v Žužemberku je dejal, da je Nova Slovenija suverena stranka ter, da sodelovanje med strankami v koaliciji poteka v dobro Slovenije.

Pokomentiral je tudi objavljene fotografije, ki so v zadnjih dneh zaokrožile v medijih, na katerih je v družbi največjih zdravstvenih lobistov v Sloveniji.

Dejal je, da je v zadnjih dvajsetih letih, ko je imel čas za igranje golfa, le tega igral praktično z vsemi, ki so v Sloveniji igrali golf, tudi z uredniki medijskih hiš, in da osebna druženja v ničemer niso povezana s sklepanjem kakršnihkoli poslov.

“Samoimenovana KUL opozicija, ki nima nobenega programa, preko tega ustvarja vtis, da nekaj počne. Nič ne počne, sproža afere. Namesto, da bi se pripravljala na gradnjo alternative za prihodnje volitve, misli, da bo s takšnimi patetičnimi poskusi, kakorkoli vplivala na volivce.”

M. D.