Potočnik: “COVID oddelki po Sloveniji so vsi polni, postelje iščemo po vseh bolnišnicah!”

Federico F. Potočnik, zdravnik v Splošni bolnišnici Celje (vir: arhiv)

Zdravnik specializant infektologije, zaposlen v Splošni bolnišnici v Celju, Federico Potočnik, dr. med., že ves čas opozarja, da je nevarnost okužbe z novim koronavirusom resna, da virus nima politične barve in pričakuje polno ter enotno podporo politike stroki.

“Ob taki rasti okužb in hospitalizacij tik pred sezono respiratornih infektov je kolaps sistema povsem realna stvar,” je med drugim še zapisal.

Zdravnik Federico F. Potočnik, dr. med.

Danes dopoldne pa je na družbenih omrežjih objavil:

“Glih iz dežurstva. COVID oddelki po SLO so praktično vsi polni. Postelje iščemo po vseh bolnišnicah, dežurni kolegi so v stiski. Dva sem dal na intenzivo, eden (mlad!!) takoj intubiran. Predstavljajte si moje občutke, ko berem mnenje poslanke, da “strašimo ljudi”.”

Pri tem je objavil povezavo do objave Jelke Korče, poslanke Liste Marjana Šarca (LMŠ), ki je zapisala: “Glej ga zlomka. In vse to jim uspeva brez strašenja ljudi, brez ‘govorca’, brez afer tipa ‘reševali smo življenja’, brez trganja ustave, …”

Potočnik je v nadaljevanju še objavil: “COVID oddelke odpiramo in širimo glede na potrebe, zdaj jih bo treba spet, ker je okužb vse več. Reorganizacije dela in kadra potekajo vsakodnevno. Delamo kar lahko s tem kar imamo. Diskvalifikacij našega dela pa prosim ne.”

Poslanka LMŠ, Jerca Korče

Dodajmo, da je v bolnišnicah čedalje več obolelih s covidom-19, od petka pa akutne bolnike s covidom-19 sprejema že 7 bolnišnic v Sloveniji (Maribor, Celje, Golnik, Murska Sobota, Nova Gorica in Novo mesto).

A. L.