Ponovno vlamljali in kradli

Tudi danes policija poroča o več kaznivih dejanjih vloma in tatvin, ki so se zgodile ob koncu tedna.

V noči na petek, 25. september, je med Stransko vasjo in Semičem nekdo z drogov odtujil okoli 500 metrov telekomunikacijskega kabla in poškodoval dva drogova. Po prvih ocenah je povzročil za 3000 evrov škode.

Prejšnji teden, 20. in 25. septembrom, je v Trebnjem neznanec izkoristil odsotnost
stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil zlat nakit, mobilni telefon in sesalnik. Lastnike je oškodoval za okoli 1200 evrov.

V Srebrničah je v petek, med 17. in 21. uro, nekdo vlomil v skladišče podjetja in odtujil dve motorni žagi, mešalnik za lepilo, vrtalno kladivo, tri kotne brusilke, dvigalko, škarje  za rezanje železa in reflektor. Podjetje je oškodovano za 3500 evrov.

V  naselju Vrh pri Šentjerneju je v petek, med 17. in 23. uro, neznanec vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit in denar. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za več kot 10.000 evrov.

Z dvorišča stanovanjskega bloka v Trebnjem je nekdo odtujil motorno kolo Honda  CBR 1000 RR, rdeče modre barve, letnik 2005, registrskih oznak LJ 88-JC.

V današnji noči, na 28. september, so v Dobravici na območju Šentjerneja trije neznanci skozi okno vlomili v stanovanjsko hišo. Odtujili niso ničesar, saj so pobegnili, ko jih je pri dejanju zalotila oškodovanka. Okoliščine policisti še preiskujejo, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

C. R.