Policisti poostreno preverjajo spoštovanje prepovedi gibanja zunaj občin in zbiranja na javnih površinah

Policija znova poziva: Ostanite doma, zaradi sebe in zaradi drugih! (vir: policija.si; foto: Andrej Petelinšek)

Policisti bodo od danes do nedelje poostreno preverjali spoštovanje prepovedi gibanja zunaj občin in zbiranja na javnih površinah. Med drugim bodo nadzirali dostope do priljubljenih turističnih točk, kjer bi lahko prišlo do zadrževanja večjega števila ljudi, ki ne upoštevajo odloka za zajezitev širjenja epidemije.

Policija je zapisala, da čeprav so prepovedi neprijetne za ljudi, še posebej v prvih pomladnih dneh, ko lepo vreme kar kliče k druženju in gibanju na prostem, je njihovo spoštovanje izjemnega pomena za dobro vseh.

Spomnili so na vladni odlok, ki do nadaljnjega prepoveduje gibanje in zbiranje ljudi na javnih krajih in površinah, dostop na javna mesta in površine ter gibanje zunaj občine stalnega ali začasnega prebivališča, pri čemer velja tudi več izjem, kot so med drugim pot na delo, opravljanje kmetijskih dejavnosti in obisk zdravstvenih ustanov, trgovin z živili ter bencinskih servisov.

Policija bo zato zaradi zagotavljanja zdravja vseh prebivalcev Slovenije danes, v soboto in nedeljo na avtomobilskih cestah ter ostalih državnih in lokalnih cestah izvedla poostren nadzor nad upoštevanjem prepovedi.

Na avtocestah bodo promet s pomočjo prometne signalizacije preusmerili na počivališča in nadzorne točke, kjer bodo policisti nato opravili nadzor.

Ob tem opozarjajo, da bo promet preusmerjan samo s pomočjo prometne signalizacije, brez fizične zapore. Zato voznike pozivajo, naj bodo pozorni in naj signalizacijo dosledno upoštevajo.

Poleg tega bo nadzor potekal tudi na drugih državnih in lokalnih cestah. Nadzirali bodo predvsem dostope do priljubljenih turističnih točk, kjer je pričakovati zadrževanje večjega števila ljudi.

Več: htukaj

C. R.