Šivanje zaščitnih mask za občane Občine Šentrupert

Fotografija je simbolična.

Iz štaba Civilne zaščite Občine Šentrupert so sporočili, da so že od začetka razglašene epidemije koronavirusa, sredi meseca marca, na občini ugotovili, da bo največja težava zagotovitev dovolj zaščitne opreme.

Ta mora biti najprej na voljo najbolj izpostavljenim posameznikom in organizacijam (Civilna zaščita, Rdeči križ, gasilci …), nato pa občanom, ki so imeli velike težave pri tem.

Nekaj podjetij, ki delujejo na območju Občine Šentrupert (Povše Metal d. o. o., TIMS Lovše d. o. o., Anka Rokavec s. p.), in Uprava za zaščito in reševanje – Izpostava Novo mesto so jim nato priskočili na pomoč in jim zagotovili rokavice, razkužila in nekaj obraznih mask, za kar se jim v v štabu civilne iniciative iskreno zahvaljujejo.

Posebno težko pa je bilo doslej dobiti obrazne maske. Zato so se na občini “z veseljem odzvali pobudi Medeje Kurent, da bi s prostovoljci izdelali masko za vsako gospodinjstvo v občini”.

Na pomoč so jim priskočile članice DPŽD Šentrupertske šmarnice in šivilja Petra Zaletel s strokovno pomočjo, kako se maske izdela.

Občina Šentrupert bo zagotovila blago in elastiko, omenjene prostovoljke pa šivilje. Občina zato lepo vabi posameznike, ki bi tudi želeli pomagati pri šivanju mask.

Več informacij je na voljo pri poveljniku štaba civilne zaščite. Prijave: Primož Primec, tel. št. 040 839 004.

C. R.