Policija trenutno preverja 8 groženj s smrtjo

Stojan Belšak s PU Ljubljana je včeraj povedal: “Vsebina v vseh pismih je podobna. Grožnje s smrtjo so namenjene politikom in tudi njihovim družinskim članom."

Policijska uprava Ljubljana je bila včeraj v popoldanskem času in danes dopoldan obveščena še o treh prejetih pisemskih ovojnicah, ki so jih prejeli politični predstavniki.

Trenutno se preverja 8 pisemskih ovojnic, so sporočili.

Tudi v zadnjih treh primerih so bile pošiljke zasežene in zavarovane, ter se nadaljuje z intenzivnim zbiranjem obvestil in dokazov glede suma kaznivih dejanj grožnje.

Doslej je znano, da so pisemske pošiljke z grožnjami in naboji prejeli predsednik vlade Janez Janša (SDS) ter oba podpredsednika vlade Matej Tonin (NSi) in Zdravko Počivalšek (SMC). Pošiljko, v kateri je bil naboj, je prejel tudi notranji minister Aleš Hojs.

Grožnje so prejeli še Zmago Jelinčič Plemeniti (SNS) in Ivan Hršak (DeSUS). Danes je razkrito, da je grožnje prejel še poslanec DeSUS Robert Polnar.

Kdo je osmi prejemnik, zaenkrat ni znano.

Stojan Belšak s Policijske uprave Ljubljana je včeraj v izjavi za medije povedal: “Vsebina v vseh pismih je podobna. Grožnje s smrtjo so namenjene politikom in tudi njihovim družinskim članom.”

Zmago Jelinčič Plemeniti (SNS) je ob tem povedal, da gre za udar na desno politično opcijo. Meni tudi, da je pismo poslala ena od večjih opozicijskih strank. Trdi, da je to delo enega od članov SD, LMŠ, SAB ali Levice.

Več o tem smo poročali tukaj 

M. D.