Podjetniki pričakujejo enako pogoje za delovanje kot doslej

V Klubu slovenskih podjetnikov (SBC) so po preučitvi osnutka koalicijske pogodbe ugotovili, da načrtovani ukrepi ne gredo v prid razvoju podjetništva in širše družbe. Vseeno se nadejajo, da se najverjetnejši mandatar vlade Robert Golob Slovenije ne bo odmaknil od poti razvoja podjetništva in gospodarstva.

Pričakujejo, da bodo pogoji za podjetniško delovanje ostali enaki kot doslej.

“Po preučitvi osnutka koalicijske pogodbe, ki je dostopen v javnosti, ocenjujemo, da gre za ukrepe, ki ne gredo v prid razvoju in napredku podjetništva in širše družbe. S poslovnim okoljem povezani ukrepi kažejo, da se vračamo v čase, v katerih delo ni vrednota in kjer ljudje, ki ustvarjajo za blaginjo družbe, niso spoštovani,” so zapisali v današnjem sporočilu za javnost.

V SBC so proti temu, da se pogoji podjetniškega delovanja spreminjajo izključno zaradi maščevanja prejšnji vladi. Pričakujejo, da bo država dodatno razbremenila plače zaposlenih in predlagajo nadaljevanje ukrepov v smeri razbremenitve dela zaposlenih.

“S takšnimi ukrepi bomo dosegli, da si bodo lahko ljudje z lastnim denarjem, ki ga bodo pošteno zaslužili in prejeli na račune, ustvarili dom po lastnih željah. Tako nam ne bo treba graditi stanovanjskih getov za reveže, kot predlaga osnutek koalicijske pogodbe,” so poudarili.

V SBC bodočo vlado pozivajo, da pred uvedbo kakršnih koli ukrepov, ki bodo imeli vpliv na delovanje podjetnikov in širše gospodarsko okolje, prisluhnejo argumentom podjetnikov.

Pozivajo jih in vabijo k dialogu ter odprti razpravi s soočenjem in skrbnim tehtanjem argumentov. Šele nato naj nova vlada oblikuje rešitve, ki jih na področju poslovnega okolja namerava uveljaviti v času svojega delovanja, so dodali.

M. D.