Po avtocesti s 213 kilometri na uro

Konec preteklega tedna so se na dolenjski avtocesti v radar ujeli kar štirje vozniki, ki so krepko prekoračili hitrost. Vsi štirje so jo še dobro odnesli zgolj z globo.

 

V petek, nekaj pred 10. uro, so policisti na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila Citroen nemških registrskih oznak, ki je na območju Čateža ob Savi vozil s hitrostjo 186 km/h in prekoračil dovoljeno hitrost za 56 km/h. 45-letnemu državljanu Hrvaške so zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izrekli globo.

Dan pozneje, v soboto, okoli 9.30, so policisti prav tako na Obrežju ustavili voznika osebnega avotmobila Volkswagen golf nemških registrskih oznak, ki je na območju Čateža ob Savi vozil s hitrostjo 213 km/h in prekoračil dovoljeno hitrost za 83 km/h. 22-letnemu državljanu Nemčije so izrekli globo.

V jutranjih urah v nedeljo pa so so kontrolirali voznika osebnega avtomobila Porsche panamera švicarskih registrskih oznak, ki je vozil s hitrostjo 193 km/h in voznika osebnega avtomobila BMW finskih registrskih oznak, ki je vozil s hitrostjo 187 km/h. 50-letnemu vozniku poršeja iz Belgije in 37-letnemu vozniku BMW-ja so zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izrekli globo.

A. V.