Otroška čokolada: Akutna nevarnost za zdravje!

Ko gre za izdelke otroške čokolade znamke Kinder in Nutella, morate biti zdaj previdni! Razlog za to je akutna nevarnost za zdravje, kar je povzročilo ustavitev proizvodnje v tovarni proizvajalca čokolade Ferrero.

V tovari Arlon v Belgiji je proizvajalec proizvodnjo ustavil zaradi salmonele, poroča tiskovna francoska tiskovna agencija AFP.

“Vsa proizvodnja je bila ustavljena,” je v četrtek (13. julija) dejala tiskovna predstavnica proizvajalca. Bakterijo naj bi odkrili že konec junija, to je že drugič v nekaj tednih.

Šokantno pri tem je, da so bili že aprila 2022 nekateri izdelki Kinder iz iste tovarne okuženi  s salmonelo. Med njimi so priljubljeni izdelki, kot so jajčka presenečenja, čokoladni bonboni in mini jajca.

AFP navaja, da bo trajalo približno dva tedna, preden bodo lahko vse očistili in nadaljevali s proizvodnjo izdelkov Kinder. V podjetju so sicer navedli, da so proizvodnjo v celoti zaustavili iz previdnostnih razlogov in zatrdili, da noben končni izdelek ni bil pozitiven na salmonelo.

Salmonela lahko pri uporabnikih povzroči simptome, kot so driska, zvišana telesna temperatura in želodčni krči. Lahko je še posebej nevarna za dojenčke, malčke in starejše, in sicer zato, ker bakterija privede do hujših potekov bolezni in oslabitve imunskega sistema.

Arlon v belgijskih Ardenih je pomembna lokacija za proizvajalca slaščic, ki je po vsem svetu znan po svojih blagovnih znamkah Kinder in Nutella.

Vir: DerWesten.de

A. L.