Zaustavljajo infrastrukturne projekte

Na družbenih omrežjih je čedalje več sporočil o tem, da vlada zaustavlja že tudi začete infrastrukturne projekte – rekonstrukcije cest ipd. O tem, da izvajanje novih projektov sploh ne bodo začenjali, smo poročali že pred časom.

Tako so, na primer, zastala dela na 3.a razvojni osi, cesti od Škofljice do Kočevja in hrvaške meje. Več o tem lahko preberete na povezavi: Dokončno

Nekateri župani pa so tudi že razkrili, da jim je infrastrukturna ministrica Alenka Bratušek v povedala, da “novih projektov” v mandatu te vlade ne bo. Javno se sicer priduša, da je to “absolutna” prednost te vlade. V resnici pa dejanja kažejo drugače in potrjujejo besede županov.

Včeraj pa je na Twitterju zaokrožilo sporočilo, da lokalni gradbenik (podjetje Trgograd) umika stroje z gradbišča galerije na nevarni zasavski cesti. Razlog: Denarja za ta za Posavje izredno pomemben odsek je zmanjkalo. In to v Zasavju, kjer je večina volila Gibanje Svoboda, SD in Levico. Če je zmanjkalo za njih, kako je šele drugje.

Župani zaenkrat sicer še molčijo, nekateri pa objavljajo sporočila, iz katerih je razvidno, da je vlada zaustavila projekte tudi na njihovih območjih, in sicer za tiste, kjer mora svoj del plačati tudi država.

Ob tem ponovimo. Črpanje evropskih sredstev je pod to vlado skoraj povsem zastalo. Vlada spreminja prioritete, to so nevladniki z Metelkove in migranti. Da ne bodo gradili cest in obvoznic, pa so se Golobovi lani zaobljubili tudi pouličnjakom, Glasu ljudstva. Spomnimo.

Moratorij na cestno infrastrukturo, april 2022.
April 2022

Primer sporočila eni od občin:

M. D.