Obravnavali 148 migrantov, priprli dva tihotapca in zasegli dve vozili

Fotografija je simbolična.

Od petka do danes zjutraj so policisti obravnavali 148 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Od tega so jih 9 v Slovenijo vrnili italijanski varnostni organi. Prijeli so še dva tihotapca in zasegli dva avtomobila.

PU Novo mesto: Prijeli 64 migrantov in tihotapca

Policisti so na območju Mihovega pri Šentjerneju in Brežic prijeli 52 migrantov. V današnji noči pa so na območju Cerovega Loga prijeli še 12 migrantov, od tega Pakistanca, ki je migrantom pri Cerovem Logu nudil pomoč in jih je z osebnim avtomobilom Volkswagen passat nameraval prepeljati v notranjost države. Avtomobil so mu zasegli, s kazensko ovadbo ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Prijeti so se izrekli za državljane Pakistana, Bangladeša in Afganistana. Policijski postopki s prijetimi pa še potekajo.

PU Ljubljana: Prijeli 50 migrantov

Včeraj in danes do 6. ure so na območju Novih Ložin (občina Kočevje) prijeli 19 Pakistancev. V petek in soboto pa so prijeli 31 migrantov, in sicer na območju Knežje Lipe, Rajndola, Sodražice in Ljubljane.

Prijeti so se izrekli za državljane Pakistana, Afganistana, Bangladeša, Maroka in Alžirije.

PU Koper: Obravnavali 28 migrantov

Prijeli so 19 migrantov, še 9 so jih vrnili italijanski varnostni organi. Na območju Ilirske Bistrice so prijeli 9 migrantov, Kozine 9, Kopra 9 in Pirana 2.

Prijeti so se izrekli za državljane Pakistana (12), Afganistana (8), Irana (5), Bangladeša (2) in Srbije (1).

PU Maribor: Prijeli 6 migrantov in tihotapca

Policisti PP Gorišnica so v soboto, 2. avgusta, okoli 3. ure, v Goričaku ustavili kombinirano vozilo registracije Bosne in Hercegovine. Ugotovili so, da je 44-letni državljan Bosne in Hercegovine v vozilu prevažal 6 državljanov Iraka, ki so nezakonito vstopili v državo. Vozniku kombija, ki je osumljen kaznivega dejanja prepovedanega prehajanje meje ali ozemlja države, so policisti odvzeli prostost in ga pridržali. Vsi tujci so zaprosili za mednarodno zaščito.

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

C. R.