Vlamljali in kradli kot za stavo

S Policijske uprave Novo mesto poročajo o več vlomih, ki so se zgodili v zadnjih dneh. Z vlomi so povzročili precejšnjo gmotno škodo, nekatere vlome pa policija še preiskuje.

V noči na soboto, 1. avgust, je v Škocjanu nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, z vlomom pa je povzročil za okoli 3000 evrov škode.

V okolici Šentjerneja je med 22. 7. in 31. 7. neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

V noči na nedeljo, 2. avgust, je v Šmarjeških Toplicah nekdo vlomil v dve počitniški hiši. Okoliščine policisti še preiskujejo.

V okolici Šentjerneja je v soboto, 1. avgusta, med 15.  in 23. uro, neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in vlomil v stanovanjsko hišo in lokal. Preiskal je prostore in našel ter odtujil denar in tobačne izdelke. Škode je za okoli 2000 evrov.

Na Otočcu je med 29. 7. in 2. 8. nekdo skozi pritlično okno vlomil v
stanovanjsko  hišo in odtujil zlat nakit in denar. Lastnike je oškodoval za okoli 1600 evrov.

V noči iz sobote na nedeljko, 1. in 2. avgustom, je na parkirnem prostoru v Ždinji vasi neznanec vlomil v osebni avtomobil in iz denarnice odtujil denar.

C. R.