Objavljen razpis za naziv Učitelj leta – učiteljica leta 2023

Pod okriljem nacionalne platforme Partnerstvo za spremembe in AmCham Slovenija je februarja 2019 nastala iniciativa “Učitelj sem! Učiteljica sem!”, ki širi dobre prakse učiteljev in učiteljic v slovenskih šolah.

Cilj iniciative je dati glas učiteljem, ki svoje delo čutijo kot poslanstvo, ki z izjemno predanostjo iščejo najboljše v učencih in ki so lahko vzorniki bodočim generacijam učiteljev.

V odličnih ljudeh je namreč ključ, da se lahko začnejo dogajati majhne in velike spremembe.

V okviru iniciative izbirajo tudi UČITELJA LETA – UČITELJICO LETA 2023! Na razpis se lahko prijavijo vsi učitelji, ki sodelujejo v iniciativi “Učitelj sem! Učiteljica sem!”, poučujejo na osnovni ali srednji šoli ter izpolnijo prijavnico.

Rok za prijave je 14. 3. 2023.

Vse prispele prijavnice bo ocenila strokovna komisija, ki jo sestavljajo predstavniki gospodarstva, šolstva, medijev in znanosti, v začetku meseca aprila pa bomo objavili pet superfinalistov, ki se bodo potegovali za naslov UČITELJ LETA – UČITELJICA LETA 2023 in ga/jo razglasili v mesecu maju.

Poleg naslova UČITELJ LETA – UČITELJICA LETA 2023 za nagrado podarjajo tudi mednarodno izmenjavo ali udeležbo na AmCham Poslovno-razvojni delegaciji v ZDA.

M. D.