Kronika: Vlomi in tatvine

vir: pixabay.com

S Policijske uprave Novo mesto poročajo o več vlomih in tatvinah. Poročilo je za torek, 14. februar 2023.

Policija izpostavlja:

Črnomaljski policisti so v Dobličah obravnavali tatvino bakrenih kablov. Tam so neznanci dan prej iz sončne elektrarne odrezali približno 5 kilometrov bakrenih kablov in lastnike oškodovali za 5000 evrov.

Varnostnik v trgovini v Trebnjem je pri tatvini zalotil 42-letnika iz Kočevja in ga zadržal do prihoda policistov. Zasegli so mu predmete, ki jih je hotel odnesti, vredne nekaj več kot 11 evrov.

Varnostnik v trgovini v Novem mestu je pri tatvini zalotil 28-letnika in ga zadržal do prihoda policistov,  ki jim je nato izročil predmete, ki jih je nameraval odnesti brez plačila, v vrednosti nekaj manj kot 50 evrov.

Na Gorenji Gomili pri Šentjerneju so ugotovili, da so jim neznanci iz hiše v zadnjih dneh odnesli 25 metrov bakrenih odtočnih cevi in 20 metrov bakrenih žlebov. Lastniki ocenjujejo, da so oškodovani za okoli 800 evrov.

V Dolenjem Mokrem polju (Šentjernej) so zvečer neznanci vstopili v hišo, ko so domači spali, pregledali prostore in odnesli nekaj manj kot 500 evrov denarja, ki so ga našli, dodatno pa naredili še za 500 evrov škode na vratih.

A. L.