Ob koncu tedna prijeli 312 ilegalnih migrantov in 4 tihotapce

Fotografija je simbolična. (Vir: Zajem zaslona, arhiv)

Policisti Policijske uprave Novo mesto so ob koncu tedna obravnavali 312 nezakonitih migrantov, ki so prestopili državno mejo. Prijeli so tudi štiri tihotapce, ki so skušali z osebnimi avtomobili ali kombijem pretihotapiti 10 državljanov tretjih držav.

Na območju Bele krajine so 35 ilegalnih migrantov prijeli pri Balkovcih, Paunovičih in Žuničih (občina Črnomelj) ter 33 v bližini železniške postaje v Rosalnicah (občina Metlika.

Preostale so prijeli na območju občine Brežice.

V nedeljo 9.30 so na Obrežju ob vstopu v državo iz prometa izločili sumljivo vozilo švedskih tablic. Ugotovili so, da voznik, sicer državljan Estonije, prevaža štiri mladoletne državljane Afganistana, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. V postopek so se vključili novomeški kriminalisti. 34-letnega voznika so pridržali in ga kazensko ovadili, avto pa zasegli. V ponedeljek dopoldne so ga privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. Ostal je v priporu.

Dve uri kasneje so kontrolirali 66-letnika in 41-letnico iz Ukrajine, ki sta v avtu imela tri državljane Turčije brez izpolnjenih pogojev za vstop v Slovenijo. Voznika in sopotnico so pridržali in kazensko ovadili. V ponedeljek zjutraj so ju privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je za oba odredil pripor. Osebni avtomobil so zasegli.

V noči iz nedelje na ponedeljek so policisti v bližini Obrežja ustavili kombinirano vozilo poljskih tablic. 47-letni voznik iz Ukrajine je v kombiju vozila tri domnevne državljane Sirije. Kombi so mu zasegli, njega pa kazensko ovadili. V ponedeljek ga bodo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. Postopki s tujci še niso zaključeni, še poroča policija.

M. D.