Ob koncu tedna prijeli 187 nezakonitih migrantov

Fotografija je simbolična.

Slovenski policisti so ob koncu tedna prijeli 187 nezakonitih migrantov, največ na Kočevsko-ribniškem območju. Na območju Bele krajine so migrante izsledili in prijeli tudi na območju semiške občine, pa tudi na Karteljevem.

PU Novo mesto: Prijeli 27 migrantov

Med 3. in 6. julijem so policisti prijeli 21 migrantov, še 5 so jih prijeli na Obrežju, v Obrhu pri Dragatušu pa je migrant, ki so ga nato prijeli pri Lokvah, ukradel osebni avtomobil.

Policisti so 21 migrantov prijeli na v Bregu pri Sinjem Vrhu, na Tanči Gori in Lokvah (občina Črnomelj) ter Gabru in Štrekljevcu (občina Semič). Nadalje so jih prijeli še v Šutni, Podbočju na območju Kostanjevice na Krki, v Ločah (Brežice) in na Karteljevem (Novo mesto).

Prijeti so se izrekli za državljane Pakistana (12), Maroka (4), Tunizije (3) in Alžirije (2). Policijski postopki s prijetimi pa še niso zaključeni.

Na mejni prehod Obrežje je v petek, 3. julija, na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak. Policisti so pri opravljanju mejne kotrole in pregleda vozila v tovornem delu našli 5 državljanov Afganistana.

V noči iz petka na soboto pa so pri Lokvah pri Črnomlju prijeli državljana Maroka. Med postopkom so ugotovili, da je v Obrhu pri Dragatušu z dvorišča stanovanjske hiše odtujil osebni avtomobil Renault kangoo, v katerem so bili ključi vozila. Avtomobil so policisti zasegli in ga vrnili lastniku, tujcu pa odvzeli prostost in ga pridržali. Okoliščine še preiskujejo, osumljenca pa bodo zaradi odvzema motornega vozila ovadili na pristojno tožilstvo.

PU Ljubljana: Prijeli 131 migrantov

Včeraj so prijeli 54 migrantov, v petek in soboto pa 77. Včeraj so migrante prijeli v Mozlju, Polomu, Ribnici in Ljubljani. V petek in soboto pa so migrante prijeli v Dolgi vasi, Smuki (oboje občina Kočevje), Velikih Laščah in Ljubljani.

Prijeti so se izrekli za državljane Bangladeša, Maroka, Irana, Afganistana, Sirije, Pakistana, Libije in Alžirije.

V soboto, okoli 17. ure, so v Dolgi vasi pri Kočevju, kjer so včeraj okoli 17. ure opazili osebno vozilo, hrvaških registrskih tablic, v katerem je bilo več oseb. Vozilo so ustavili, pri  tem pa ugotovili, da ga je vozila državljanka Hrvaške, ki so ji odvzeli prostost. V vozilu je prevažala 4 Afganistance. Osumljenko so s kazensko ovadbo privedena k preiskovalnemu sodniku.

PU Koper: Prijeli 28 migrantov

Prijeli so 28 migrantov. Na območju Ilirske Bistrice so prijeli 22 migrantov, Kopra 3 in Kozine 3.

Noben ni zaprosil za azil, nekaj so jih že vrnili na hrvaško stran, druge še bodo.Prijeti so se izrekli za državljane Pakistana (25), Egipta (2) in Palestine (1).

PU Maribor: Prijeli 1 migranta

Včeraj popoldne so prijeli državljana Afganistana. Med postopkom je zaprosil za mednarodno zaščito, zato so ga odpeljali v Azilni dom.

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

C. R.