O sosedski pomoči in 1000 evrov globe tudi v državnem zboru

Tako je Marjan Šarec v Moskvi držal častno stražo Zoranu Jankoviću, ko je ta podpisoval nek zanj zelo pomemben dokument.

O primeru Dolenjca Staneta Povšiča, ki je moral plačati globo 1000 evrov zaradi brezplačne pomoči prijatelju pri prekrivanju strehe, so v četrtek razpravljali tudi na seji parlamentarne Komisije za nadzor javnih financ, ki jo vodi dr. Anže Logar. Osnovna razprava je sicer potekala o odpisu 29 milijonov evrov dolga družini Janković.

Anže Logar je v razpravi izpostavil tudi primer Staneta Povšiča, pri tem mu je Jana Ahčin, generalna direktorica Finančne uprave RS (Furs), odgovorila, da inšpektorji izvajajo zgolj zakon.

Spomnimo. Zakon, ki preganja medsosedsko in prijateljsko pomoč, je bil sprejet v času vlade Alenke Bratušek, pripravila ga je takratna ministrica iz vrst SD, Anja Kopač Mrak, ki je danes kot državna sekretarka zaposlena v kabinetu predsednika vlade Marjana Šarca in  tesna Šarčeva sodelavka. Mimogrede, tudi Ahčinova je bila na to mesto postavljena v času vlade Alenke Bratušek.

Stane Povšič se je po tem, ko so ga oboroženi t. i. finančni policisti oglobili, obrnil na Anjo Kopač Mrak, ki na vprašanja ni odgovorila.

Na Facebooku pa se je oglasil Marjan Šarec. Naredil se je lepega in zapisal:

Povšič je nato Šarcu prek zasebnega sporočila stvari še dodatno pojasnil. Odgovora ni več prejel. O tem je na Facebooku zapisal naslednje:

In kaj je sledilo? Šarec je odgovori: “Stane, časa nimam, veliko stvari je…komaj folgam.”

In odbrzel v Moskvo. Kjer je Jankoviću, političnemu sopotniku in prijatelju, držal častno stražo ob podpisu nekega dokumenta.

C. R.