Tako se Marjan Šarec s svojimi inšpektorji spravlja nad državljane

1000 evrov globe - kazni, ker je prijatelju in daljnemu sorodniku pomagal pri prekrivanju strehe.

1000 evrov globe za pomoč prijatelju in daljnemu sorodniku. 1000 evrov je vrednost skoraj dveh povprečnih pokojnin ali pa vrednost mesečne neto plače zaposlenih v Sloveniji.

Stane Povšič iz okolice Trebelnega na Dolenjskem je na Facebooku objavil: “Ker sem pri svojem prijatelju Jožetu pomagal brezplačno postaviti opaž in namestiti nazaj streho na njegovi 40 let stari hiši, me je gnila država kaznovala s 1000 evri kazni.”

Zapisal je še, da na izrečeno globo nima možnosti pritožbe, s prijateljem Jožetom sta namreč v sorodu, v četrtem kolenu, in mu kot takšen po obrazložitvi “finančnih policajev” ne sme pomagati.

Zapis je naletel na velik odmev in začudenje, Povšič pa je dodatno še pojasnil: “Finančna policija je sestavljena v ekipi 4 mož v čeladah in s piloštami.” S kombija so opazili hišo brez strehe in se ustavili ter jih dobesedo obkolili, legitimirali in nato njega, ker je z Jožetom “šele v 4. kolenu v sorodu, kaznovali s 1000 evrov globe”.

Povšič je objavil tudi dokazila, ki jih objavljamo v nadaljevanju. Dodajmo še, da so številni inšpektorji, tudi nekdanji, danes pa upokojeni, po ustanovitvi Šarčeve stranke LMŠ pristali prav pri njem.

Ker Marjan Šarec pospešeno polni državno blagajno, da jo nato z različnimi bombončki lahko tudi pospešeno prazni, je nedvomno res, da imajo t. i. finančni policiji takšno naročilo prav z vrha vlade.

C. R.