Novomeški Mercator center bo po novem Supernova

Mercator center v Novem mestu bo poslej Supernova.

Mercator je na spletni strani Ljubljanske borze objavil, da je prodal deset trgovskih centrov v Sloveniji. Avstrijska Supernova je za to že plačala 116,6 milijona evrov. Med prodanimi je tudi trgovski center v Novem mestu.

Mercator je zaradi prezadolženosti s prodajo nepremičnin začel že konec leta 2017, ko so prodali center v Beogradu. V začetku lanskega leta so nato objavili mednarodni natečaj, na katerega so povabili mednarodne investitorje in sklade. Oktobra 2018 pa so podpisali pogodbo o prodaji desetih centrov po Sloveniji.

Supernova bo zdaj prevzela trgovske centre Novo mesto, Ajdovščina, Celje, Jesenice, Koper I, Kranj Primskovo, Kranj Savski otok, Ljubljana Šiška, Postojna in Slovenj Gradec.

Mercator bo še vedno deloval na obstoječem mestu, za prostore bo Supernovi plačeval najemnino. Po pogodbi bo to 15 let, z možnostjo podaljšanja za nadaljnjih 15 let. Tudi vse ostale trgovine v novomeškem centru bodo najemne pogodbe namesto z Mercatorjem lahko sklenile s Supernovo.

Supernova se je s pogodbo zavezala, da bo vlagala v obnovo centrov. Nedvomno bo širila tudi ponudbo, saj je v Sloveniji že prepoznana kot sodobno nakupovalno središče. S prevzemom desetih dodatnih zdaj že nekdanjih Mercatorjevih centrov pa bo njihova blagovna znamka še močnejša.

Mercator bo nadaljeval še s tretjo fazo monetizacije, tj. odprodajo nepremičnin. Še letos naj bi skušali prodati še pet ali šest centrov v Sloveniji, centra v Novem Sadu in nekaj objektov v BiH.

C. R.