Novo mesto: Zbiranje podpisov za razpis referendumov

Stojnica na Novem trgu v Novem mestu (vir: arhiv)

V teku je zbiranje podpisov za razpis treh referendumov, zahtevo je vložila Slovenska demokratska stranka. Odzivi so veliki, pred upravnimi enotami širom po Sloveniji so tudi postavljene stojnice v ta namen.

Tako je tudi v Novem mestu. Stojnica je na ploščadi na Novem trgu, neposredno pred vhodom v upravno enoto (ob Telekomu).

Svoj podpis za razpis referendumov lahko oddamo:

Proti politizaciji RTV

(S tem tudi proti družbenopolitičnim delavcem, ki si RTV lastijo na račun davkoplačevalcev. RTV ni njihova dedna pravica!)

– Proti ukinitvi dolgotrajne oskrbe

(To bomo potrebovali vsi. Vsi si zaslužimo varno starost in vedenje, da bo poskrbljeno za nas, ko bomo pomoč potrebovali.)

– Proti bohotenju birokracije

(S tem glasujemo proti večanju števila ministrstev, s čemer želi nova vlada zaposliti (nagraditi) večje število novih kadrov, Alenki Bratušek, npr., in nekaterim iz Levice pa omogočiti, da postanejo ministri. Dosedanje število ministrstev namreč povsem zadošča. Ne potrebujemo večjega števila ministrstev, potrebujemo pa, da obstoječa delujejo učinkovitejše!)

Tako je na svoji Facebook strani obrazložitve, zakaj referendumi, zapisala poslanka Anja Bah Žibert in vse povabila: “Pridi, oddaj 3-krat svoj podpis in povej naprej še drugim. Šteje vsak glas.”

Več o tem, kako oddati podpis podpore referendumom, lahko preberemo tudi na povezavi

M. D.