Novo mesto: Za volanom Rudija župan Gregor Macedoni

Župan za volanom Rudija

Ob Evropskem tednu mobilnosti, ko obstoječe trajnostne načine potovanj spodbujajo tudi v Novem mestu, se je v vlogi voznika električnega avtomobila Rudi prvič preizkusil novomeški župan Gregor Macedoni.

S  tem je simbolično podprl priljubljen sistem brezplačnih prevozov za upokojence in gibalno ovirane osebe.

Za volanom dveh vozil Rudi, ki letno na cilj pripeljeta 1400 oseb in pri tem opravita 35 tisoč kilometrov, se izmenjuje deset voznikov, zaradi vse večjega povpraševanja pa si prostovoljci želijo okrepitev. Na Mestni občini Novo mesto zato sporočajo, da so v ekipo voznikov vabljeni vsi upokojenci prostovoljci, ki bi želeli svoj prosti čas nameniti tistim, ki potrebujejo varen prevoz.

Kot je izpostavil župan Macedoni, ko je za en dopoldan sedel za volan električnega avtomobila Rudi, novomeška občina pod letošnjim sloganom Evropskega tedna mobilnosti »Varčne poti« občanom nakazuje, da je veliko možnosti trajnostne mobilnosti v novomeškem okolju že prisotnih, med drugim tudi sistem Rudi, ki ga občani vsakodnevno podprejo s široko uporabo.

Za zanesljivo in kontinuirano delovanje prevozov se je zahvalil voznikom, ki opravljajo vožnje od ponedeljka do petka med 7. in 15. uro, ter k sodelovanju povabil nove, prepotrebne prostovoljce. Z enako mislijo se je županu pridružila gospa Olga M., uporabnica Rudija, ki jo je danes župan varno pripeljal na cilj, in dodala: »Dobro se z dobrim vrača, bodimo drug drugemu v pomoč.«

V kolikor bi želeli postati del ekipe Rudi in ste upokojenec ali upokojenka z občutkom za delo s starejšimi osebami, lahko svoj interes za prostovoljno delo izkažete s klicem novomeškemu koordinatorju prevozov na 07 39 39 259.

Župan Gregor Macedoni s potnico Rudija

Vir in foto: MO NM

M. D.