Novo mesto: Rekonstrukcija ceste v Šmihelu in delna zapora do konca oktobra

Cesta v Šmihelu (vir: Mestna občina Novo mesto)

Pred tednom dni se je začela III. faza rekonstrukcije državne ceste v Šmihelu na odseku od križišča s Smrečnikovo ulico do odseka za pokopališče v Šmihelu.

Obnovitvena dela, ki bodo potekala predvidoma do konca oktobra 2021, spremlja delna zapora, promet je urejen izmenično enosmerno s semaforji.

Državna cesta v Šmihelu je bila v I. in II. fazi celovito prenovljena od Košenic do križišča s Smrečnikovo, odsek od slednjega križišča do pokopališča v Šmihelu pa se bo uredil v III. fazi prenove.

Rekonstrukcija približno 300 metrov cestišča in ureditev pločnika, s katerima se bodo izboljšale prometne razmere in prometna varnost pešcev in kolesarjev v Šmihelu, bosta potekali predvidoma do torka, 26. oktobra 2021, to je slabe tri mesece.

Pogodba za rekonstrukcijo je bila podpisana v začetku julija letos. Ob podpisu pogodbe z direkcijo in izbranim izvajalcem so povedali, da bo zadnji prenovitveni del stal nekaj več kot 300 tisoč evrov (z davkom na dodano vrednost). Dobrih 200 tisoč bo prispevala Direkcija RS za infrastrukturo, razliko bo pokrila Mestna občina Novo mesto. Izvajalec del je KOP Brežice.

M. D.