Novo mesto: Poskus posilstva storil tuji državljan

Policisti na sprehajalni poti ob reki Krka (vir: PU Novo mesto)

V uredništvu portala Moja Dolenjska smo bili že pred dnevi obveščeni, da je prejšnjo nedeljo, 18. februarja, na novomeškem Portovalu, v bližini čebelnjaka, prišlo do poskusa posilstva, o čemer smo tudi povprašali policijo. Očividci so nas tudi obvestili, da nasilni moški ni govoril slovensko.

Novomeška policija je dogodek potrdila včeraj.

V sporočilu za javnost so zapisali, da so novomeški kriminalisti in policisti prijeli storilca, ki je na gozdni sprehajalni poti v Novem mestu sprehajalko porinil na tla in jo spolno nadlegoval. Ko je opazil, da se približuje skupina drugih sprehajalcev, je žrtev izpustil.

Policija je sprožila preiskavo in nato identificirala ter prijela 25-letnega napadalca, državljana Kosova. S kazensko ovadbo so ga privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor.

S Policijske uprave (PU) Novo mesto so včeraj še sporočili, da kriminalisti nadaljujejo s preiskavo in preverjajo, ali je bilo žrtev 25-letnega napadalca več. Pozivajo morebitne žrtve ali očividce, da se zglasijo na Policijski postaji Novo mesto ali pokličejo na številko 113 oziroma na anonimni telefon policije 080 1200. Prijavo lahko podajo tudi kriminalistom na policijski upravi, in sicer pisno, osebno, po telefonu ali v elektronski obliki.

Na območju PU Novo mesto v zadnjih letih niso obravnavali spolnih napadov, storjenih na podoben način, so dodali. V konkretnem primeru so storilca uspeli hitro prijeti in občanom zagotoviti varnost. Takoj po prijavi dogodka so tudi okrepili prisotnost na sprehajalnih poteh v Novem mestu.

Varnost občanov so zagotavljali policisti in kriminalisti, ki so naloge izvajali tudi v civilnih oblačilih, na sprehajalnih poteh so bili policisti konjeniki in vodniki službenih psov.

Vsem občanom svetujejo, da ob vsakršnem koli primeru nasilja ali nadlegovanja, ne le na javnih krajih, ampak tudi v domačem okolju, čim prej zberejo pogum in poiščejo pomoč. Vse, ki za nasilje vedo ali so mu priča, pa pozivamo, naj se ne obrnejo stran, ampak žrtvi ponudijo pomoč in pokličejo na številko 113.

“Policisti smo se pripravljeni odzvati na vsakršno varnostno situacijo in ukrepati v najkrajšem možnem času,” so dodali.

Policisti na sprehajalni poti ob reki Krka:

Foto, vir: PU Novo mesto

M. D.