Novo mesto: Pogrešani Rok Dobravc

Rok Dobravc (vir: PU Novo mesto)

Poročali smo že, da se je sinoči, po 22. uri, sv Novem mestu pod vodstvom policije pričela iskalna akcija za pogrešano osebo, ki je včeraj sredi dneva odšla s čolnom na reko Krko. Zdaj pa so s Policijske uprave Novo mesto sporočili, da svojci pogrešajo 50-letnega Roka Dobravca iz Drske v Novem mestu. 

Policija je danes preklicala iskanje pogrešanega Roka Dobravca, sicer zavarovalniškega cenilca, z Drske v Novem mestu. Pogrešanega so okoli 15. ure našli mrtvega ob brežini v reki Krki, v naselju Potok v občini Straža.

Pogrešani Rok Dobravec se je včeraj po navedbah policije po 14. uri po vsej verjetnosti odpravil s kajakom veslat na reko Krko. Običajno je kajak naložil na voziček in ga peljal do vstopnega mesta v Irči vasi, od koder je največkrat veslal v smeri proti Ločni.

Po prijavi svojcev, da Roka pogrešajo, so nato policistiv poznih in nočnih urah izvajali številne aktivnosti za njegovo izsleditev. Širše območje so pregledovali s pomočjo policijskega helikopterja in peš. K sodelovanju so pozvali tudi gasilce, ki so na čolnu pregledovali reko Krko.

Pogrešanega niso našli in z aktivnostmi nadaljujejo tudi danes. Policisti peš pregledujejo oba bregova Krke, pri iskanju sodelujejo tudi vodniki službenih psov. Ponovno bodo
pregledovali območje s pomočjo policijskega helikopterja in drona. Pri iskanju bodo tudi danes sodelovali gasilci s čolnom.

Prosijo vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešanem ali opazili kanu, da to takoj sporočijo na številko 113. Prav tako naj sporčijo, če so ga opazili včeraj med veslanjem po Krki.

O tem, da so sinoči iskali pogrešanega, smo poročali tukaj 

M. D.