Novo mesto: Ob začetku šolskega leta omogočen dostop do Osnovne šole Drska

Osnovna šola Drska v Novem mestu (vir: MO NM)

Na Ulici Slavka Gruma v Novem mestu poteka rekonstrukcija cestišča in ureditve komunalne infrastrukture, ki jo na odseku od križišča s Cesarjevo ulico do Osnovne šole Drska spremlja tudi popolna zapora ceste in s tem oviran dostop do šole.

Z mestne občine so sporočili, da dela na tem odseku 1. in 2. septembra ne bodo potekala.

V prvih dveh šolskih dneh bo tako po Ulici Slavka Gruma omogočen neoviran dostop do osnovne šole, prav tako bo omogočen dostop po Cesarjevi ulici do Ulice Slavka Gruma.

Obvoz Ulica Slavka Gruma – OŠ Drska

Po dveh dneh prekinitve, od 3. septembra dalje, pa bodo v Ulici Slavka Gruma sledila zaključna dela, ki si jih novomeška občina prizadeva končati čim prej v septembru. V tem času bo na območju Ulice Slavka Gruma od križišča s Cesarjevo ulico do Osnovne šole Drska in na Cesarjevi ulici ponovno vzpostavljana popolna zapora. Obvoz do Osnovne šole Drska bo urejen na relaciji Ulica Slavka Gruma–Drska–Šegova ulica–Cesarjeva ulica in obratno.

Po zaključenih delih bo na tem območju urejena prometno varna šolska pot s površinami za pešce in kolesarje, učence pa letos pričakuje tudi prenovljena podoba šole na Drski, saj je bila v sklopu rednega vzdrževanja med počitnicami celovito prenovljena fasada.

Potek del

Vir: MO NM

M. D.