petek, 21 junija, 2024
Doma Dolenjska Novo mesto: Kitajski ambasador predal donacijo partnerskim mestom v Sloveniji

Novo mesto: Kitajski ambasador predal donacijo partnerskim mestom v Sloveniji

Kitajski ambasador Wang Shunqing je predal zaščitno opremo, ki so jo donirala nekatera kitajska mesta. (vir: Uprava RS za zaščito in reševanje)

Nekatera kitajska mesta so partnerskim mestom v Sloveniji donirala večje količine zaščitne opreme. Zaščitno opremo je Upravi RS za zaščito in reševanje danes predal kitajski ambasador Wang Shunqing. Med prejemniki so partnerska mesta Ljubljana, Maribor, Novo mesto in Ajdovščina. 

Iz novomeške mestne občine so danes zapisali, da je zaščitno opremo mestu doniralo kitajsko partnersko mesto Yixing.

Novo mesto je prejelo 8800 zaščitnih mask in 300 kompletov zaščitnih oblek, glavnino tega so danes prevzeli predstavniki zdravstvenega doma, bolnišnice in doma starejših občanov.

Opremo je v imenu Zdravstvenega doma Novo mesto prevzel pomočnik direktorice Peter Černe, v imenu Splošne bolnišnice Novo mesto direktorica dr. Milena Kramar Zupan, v imenu Doma starejših občanov Novo mesto pa pomočnica direktorice Sonja Jurečič.

Vsaka izmed omenjenih ustanov je prejela po 2800 zaščitnih mask in 100 zaščitnih oblek, preostanek pa je ostal v rezervi novomeškega Štaba civilne zaščite, ki je poskrbel za prevzem in distribucijo pošiljke.

Zaščitna oprema, ki so jo kitajska mesta donirala več slovenskim občinam, med njimi tudi Mestni občini Novo mesto.

C. R.