Novo mesto: Drzen rop na Seidlovi, vlomili v Knezovi ulici

Fotografija je simbolična.

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili o več vlomih in tatvinah v zadnjih dneh. Izpostavili so:

V občini Mokronog – Trebelno je v petek, 22. decembra, nekdo s strehe objekta odtujil okoli osem metrov bakrenih žlebov.

V Srednjih Laknicah na območju PP Trebnje je v noči na 22. 12. nekdo iz odklenjenega hleva odtujil 11 kokoši in petelina.

Med 20. 12. in 21. 12. je na Knezovi ulici v Novem mestu neznanec skozi kletno okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za 3.000 evrov škode.

Med 21. 12. in 22. 12. je v kraju Vrbovce na območju PP Šentjernej nekdo vlomil v dve počitniški hiši. Iz enega objekta ni ničesar odtujil, iz drugega pa več predmetov in lastnika oškodoval za okoli 1.600 evrov.

V Stranski vasi je 22. 12. med 16. in 18. uro nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev, skozi vhodna vrata vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za okoli 2.000 evrov.

V petek, 22. 12. okoli 20.30 so bili policisti obveščeni o drzni tatvini na parkirnem prostoru na Seidlovi cesti v Novem mestu. Ugotovili so, da je na parkirni prostor z vozilom pripeljala oškodovanka. Ko je vozilo ustavila, je pristopil neznanec, odprl vrata in s prednjega sedeža odtujil torbico z dokumenti, denarjem in osebnimi predmeti in pobegnil. Okoliščine policisti še preiskujejo.