Novinarja Bojana Požarja želijo utišati do volitev

Bojan Požar

Bojan Požar, novinar in lastnik spletnega portala Požareport, je na družbenem omrežju Twitter zapisal, da bo najbrž že danes končal v priporu. Čeprav ima 24 ur časa za pritožbo na vrhovno sodišče, ta ne zadrži njegove aretacije in pripora.

Sklep o priporu je bil izdan danes. Požar je zapisal, da zdaj sicer odhaja na snemanje oddaje Ura moči na Planetu, kaj se bo dogajalo pozneje, pa žal ne ve. “Snemanje Ure moči je bilo danes urgentno predčasno, v luči izdanega pripornega naloga za Bojana Požarja, s katerim bo predvidoma “utišan” za čas predvolilne kampanje,” pa je na Twitterju zapisal Edvard Kadič, sodelujoči v tej oddaji.

To pomeni, da ga nameravajo kot novinarja fizično že čez nekaj ur odstraniti (pripreti) za ves čas predvolilne kampanje, torej natančno do 25. aprila. “Mimogrede, to ni šala, niti PR ali marketing, ampak žal gre zares,” je zapisal Požar ob tem.

Ob tem je označil ministrstvo za pravosodje, vrhovno sodišče, Policijo in obe novinarski združenji.

Požar je še sporočil: “Razlogov za pripor, pravnih, seveda ni, niti slučajno, moj odvetnik Franci Matoz pravi takole: Noro.” Daljšo izjavo okoli ozadja pripornega naloga bo Požar objavil, če bo le mogoče, ob 19. uri.

Odzivi na družbenih omrežjih so številni, navedeni se doslej še niso odzvali. Njihov molk je več kot zgovoren, Višje sodišče pa je izdajo pripornega naloga zaradi nenavzočnosti na obravnavi (ta sicer ni obvezna) potrdilo.

V nadaljevanju je Požar objavil še nekaj izsekov iz dokumenta datiranega 23. marec 2022, iz katerega je možno razbrati, da so mu odredili pripor.

M. D.