Nasilne smrti umrla mamica dveh otrok – s poročilom Policije

Umorjena mlada mamica Romana (vir: FB)

O tragediji, ki se je včeraj okoli poldneva zgodila v kraju Potok (občina Straža), je umrla mamica dveh majhnih otrok, razlog je bil ljubosumje.

(vir: FB)

31-letni Borut T. je okoli poldneva z nožem najprej v hrbet zabodel 27-letno Romano M., nato je z nožem skušal soditi še sebi. Odpeljali so ga v bolnišnico.

Par naj bi se pred kratkim razšel, umorjena naj bi po poročanju medijev moškega obiskala z namenom dogovora o podrobnostih razhoda.

S poročilom Policije

Vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto France Božičnik je v današnji izjavi za medije povedal, da so policisti osumljenca našli na hišnem hodniku, kjer se je ob prihodu policistov dvakrat zabodel v trebuh. Že pred tem se je porezal po vratu in se večkrat zabodel v prsni koš. Reševalci so ga odpeljali v novomeško bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju. Trenutno je v umetni komi, njegovo stanje je stabilno.

Policija je potrdila, da sta bila povoda za umor prepir in bolestno ljubosumje. Osumljeni je žrtev, ki je umrla na kraju dejanja, večkrat zabodel. Preiskava še poteka.

Policisti so na kraju dogodka odkrili več različnih “kuhinjskih daljših nožev”. Kje bila Romana M. porezana po rokah, sklepajo, da se je poskušala braniti. Najmanj štirikrat je bila zabodena v prsni koš in najmanj dvakrat v hrbet.

Za njuna otroka, ki nista bila priči omenjenega prepira in umora, so poskrbeli svojci. Žrtev in osumljeni, ki je oče enega od dveh otrok, sta sicer živela skupaj in v zunajzakonskem partnerstvu.

Policisti so 33-letnika v preteklosti že obravnavali zaradi lažje telesne poškodbe, vendar takrat ni bila žrtev zdaj umorjena.

Prizorišče umora sta si včeraj poleg novomeških kriminalistov ogledali še preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka.

C. R.