Na seji Sveta stranke DeSUS se močno zatika

Fotografija s seje volilnega štaba z dne 30. november 2021. (vir: desus.si)

Na seji Sveta stranke DeSUS, ki poteka v Gorjuši pri Domžalah med drugim obravnavajo tudi osnutek volilnega programa za nastop na pomladanskih državnozborskih volitvah. Po navedbah poznavalcev pa se na seji močno zatika.

Potekalo naj bi tako rekoč “klanje”, kot je to na Twitterju zapisal Bojan Požar. Predsednik in podpredsednik sveta, Anton Urh in Emil Kumer, sta že odstopila, mnogi zapuščajo dvorano.

Po navedbah portala Siol.net je Urh nasprotoval temu, da bi svet stranke glasoval o izključitvi poslancev iz stranke. Nekateri člani so Urha sicer danes želeli razrešiti, to bi storili z dodatno točko dnevnega reda o problematiziranju njegovega vodenja sej sveta DeSUS.

Poziv za razširitev dnevnega reda je dal član Drago Kocbek. Urh je odstopil, za njim pa še njegov namestnik Kumer.

Na dogajanje na svetu stranke so se odzvali poslanci Franc Jurša, Ivan Hršak in Branko Simonovič (Robert Polnar ni član stranke), ki so sporočili, da se distancirajo od dejanj vodstva stranke na današnji seji sveta stranke DeSUS.

Sejo sveta bo začasno vodil nekdo drug. O dogajanju v stranki bodo podrobneje govorili na popoldanski novinarski konferenci, ki so jo sklicali po seji sveta, poroča Delo.

Po vsem tem se postavlja tudi ključno vprašanje za vodstvo stranke DeSUS: “Le kje, od koga, bodo dobili potrebne najmanj 3 podpise poslancev za vložitev strankarske kandidature na prihodnjih parlamentarnih volitvah?!”

Na slednje je na Twitterju spomnil Bojan Požar. Ob takšnem početju vodstva oz. vodilnega članstva so tako vse seje volilnega štaba brezpredmetne!

A. L.