Odmev tedna: Štiri dejstva slovenske medijske scene

Emil Rojc, župan Občine Ilirska Bistrica (vir: FB)

Ilirskobistriški župan Emil Rojc, dolgoletni (zdaj že nekdanji) član stranke SD, je včeraj v štirih točkah, štirih dejstvih, zelo nazorno prikazal stvarnost slovenskega medijskega trenutka, v katerem živimo. Zapisal je:

Prvo dejstvo: V času sedanje Vlade RS je stranka SD pri POP TV naročila mojo politično diskreditacijo. V ta namen so uporabili Mladi forum SD zato, da so sami ostali čisti. O poteku sem bil predhodno obveščen, zato mi je scenarij znan. Podobno so storili pri Primorskih novicah in Radiu Koper.

Drugo dejstvo: Stranka SD, ki ni v Vladi RS, ima po mojih izkušnjah vpliv na najmanj naštete medije. Verjetno bi tem lahko prišteli še Večer, Dnevnik, RTV Slovenija …

Tretje dejstvo: V Sloveniji se mudijo poslanci Evropskega parlamenta, ki želijo preprečiti vpliv sedanje vlade RS na medije. Torej vmešavanje političnih strank v oblikovanje javnega menja.

Četrto dejstvo: Glede na to, da so zgrešili vir vpliva na medije, bo imelo njihovo početje enak učinek, kot če bi zobobol zdravil z operacijo kolena.

J. M.