Na evropskih volitvah šteje vsak glas

Ljubljana, 7. junij 2024 (vir: Zajem zaslona)

V SDS ob zaključku kampanje pred evropskimi volitvami ocenjujejo, da so ti zadnji dnevi ključni, saj bitka za poslanske mandate še poteka. Kot je danes na Prešernovem trgu za medije dejala nosilka liste Romana Tomc, v nedeljo šteje vsak glas, zato si v stranki želijo čim višje volilne udeležbe.

Tomčeva je ob koncu kampanje izrazila zadovoljstvo nad delom kandidatov. Dodala je, da so bili v stranki večkrat “potegnjeni” tudi v razprave o notranjepolitičnih temah, ki niso teme Evropske unije.

Predsednik SDS Janez Janša je medtem poudaril, da je bila SDS prva, ki je predstavila “močno ekipo kandidatk in kandidatov” in vsebinski manifest, v katerem so povedali, kako si predstavljajo Evropo v prihodnje. “Evropa, ki bo sposobna zavarovati svoje meje, svoje ljudi in tudi svoje vrednote, Evropa, ki bo bolj temeljila na inovaciji kot na regulaciji, Evropa, ki bo resen dejavnik tudi v mednarodnem prostoru in predvsem Evropa, ki bo zagotavljala tisto varnost, vrednote in način življenja, na katerega so prisegali ustanovni očetje EU,” je dejal.

S Tomčevo se je strinjal, da bitka za mesta v Evropskem parlamentu še traja. Glede na napovedi predvolilnih anket po Janševem mnenju ni še nič odločeno, mandati še niso razdeljeni. “SDS se bo borila za boljšo Slovenijo, za boljšo Evropo, do zadnjega preštetega glasu,” je dodal.

Prepričan je, da je bilo v predvolilnih soočenjih zelo malo prostora za soočenje različnih mnenj o prihodnosti Evrope, saj so prevladale druge teme. Hkrati meni, da je premier Robert Golob pred volitvami dal ogromno obljub in da se “niti ne da vsega resno komentirati”.

Odzivi na terenu so bili zelo pozitivni, je zatrdila tudi kandidatka SDS Zala Tomašič.

“Ljudje so razočarani nad to vlado, tako da upam, da bo rezultat v nedeljo to tudi pokazal,” je dejala in izrazila upanje, da bo zmago slavila desnica.

Janez Janša, Ljubljana, 7. junij 2024 (vir: zajem zaslona)

Posnetek: https://x.com/i

M. D.