Izjava dneva: Kdor po dveh letih plenjenja in demoliranja države še vedno voli Svobodo in njena bedna satelita

Fotografija je simbolična. Soočenje med Janezom Janšo in Robertom Golobom, N1 SLO. Zajem zaslona.

“Tisti, ki po dveh letih plenjenja in demoliranja tudi najbolj osnovih prvin pravne države še vedno volijo Svobodo ali njena bedna satelita in so ob tem starejši od 30 let, se mi enostavno .. Ma, ne vem kaj se mi, ampak opravka z njimi pa ne želim imeti nobenega.” In poleg označil #decerebracija.

Tako je na omrežju X zapisal znani zdravnik, pediater, kardiolog, poznan tudi na Dolenjskem, sicer pa pozoren spremljevalec dnevnih dogajanj, tudi političnih.

Že pred dnevi pa smo objavili sporočilo, ki se je glasilo: “Dve minuti spremljanja predvolilne oddaje na poptv je bilo povsem dovolj. Ni mi jasno, kako lahko nekdo pri zdravi pameti voli kaj tako plitvega, kot je  @IJoveva?” (op. Irena Joveva)

Ne preveč razgledana Irena Joveva je nosilka liste stranke Gibanje Svoboda, za kar naj bi pri Robertu Golobu poskrbel kar Aleksander Soros, po drugih podatkih pa Tina Gaber in Zoran Janković (ali pa kar vsi trije hkrati in družno).

 

Osebne podatke avtorja zapisa smo meglili ker pač živimo v času, v “svobodi”, kjer za take zapise preganjajo. V svobodi namreč svoboda izražanja misli ni dovoljena. To smo že občutili na svojih kožah. Avtor je znan uredništvu.

M. D.