Močan veter pretrgal daljnovod

(vir: pixabay.com)

Nekaj po 6. uri so brez dobave električne energije ostali prebivalci na območju dela občine Novo mesto, Dolenjske Toplice in Straža.

 

Zaradi močnega vetra je prišlo do pretrganja daljnovoda in posledično prekinitve dobave električne energije pri naselju Potok v občini Straža.

Prekinjena je bila dobava prebivalcem na območju 30 transformatorskih postaj.

Ob 8.56 je v Vavti vasi, občina Straža, drevo padlo ob hiši na sosedov vrt. Gasilci PGD Vavta vas so drevo razžagali in odstranili ter sanirali del strehe, ki jo je razkril veter.

Ob 6.44 je na cesti Zbure—Škocjan, občina Škocjan, podrto drevje oviralo promet. Drevo so odstranili delavci cestnega podjetja.

Ob 6.35 je v naselju Bojanja vas, občina Metlika, podrto drevje oviralo promet. Drevo so odstranili delavci komunalnega podjetja.

Ob 6.14 je v naselju Vejar, občina Trebnje, močan veter razkril kovinsko streho na objektu. Gasilci PGD Trebnje so streho pokrili z folijo in obtežili.

Ob 9.21 je na Lokvah, občina Črnomelj, drevo padlo na bivalno barako. Gasilci PGD Črnomelj so drevo razžagali in odstranili.

Občino Bloke je zajelo neurje z močnim vetrom, ki je v Novi vasi podrlo staro lipo in električne vodnike. Gasilci PGD Nova vas so drevo odstranili.

Občino Cerknica je zajelo neurje z močnim vetrom, ki je podrlo več dreves in poškodovalo več streh. Na Rakeku je strela, ki je udarili v bližnje drevo poškodovala objekt, V Cerknici pa je Cerkniščica poplavila gasilski dom. Posredujejo gasilci PGD Cerknica, Rakek, Grahovo in Dolenje Jezero, delavci Cestnega podjetja Gorica in CGP Novo mesto.

Kaj nas čaka čez dan?

Po napovedih vremenoslovcev bodo krajevne nevihte dopoldne ponehale. Čez dan bo povečini sončno. V noči na četrtek pa bo območje Alp dosegel nekoliko hladnejši in vlažen atlantski zrak. Meja z vročim afriško-sredozemskim zrakom bo v četrtek potekala prav prek Slovenije, zato se bo povečala možnost nastanka močnejših krajevnih neviht in neurij, še napovedujejo na Agenciji RS za okolje.

M. D.