Maročan v Ljubljani otroka porezal, porezal je tudi učenko

Znanih je več podrobnosti, kaj se je minuli petek dogajalo v Ljubljani, ko je 25-letni Maročan na avtobusu mestnega potniškega prometa (ali zunaj njega) poškodoval otroka.

 

Dogajanje med drugim razkriva obvestilo, ki ga je staršem poslal ravnateljica ene od osnovnih šol na širšem območju Ljubljane. Kot je razvidno iz sporočila ravnateljice, se je “neprijeten in zaskrbljujoč” dogodek zgodil minuli petek po pouku.

Ravnateljica je zapisala, da sta se učenki peljali z mestnim avtobusom, ko se je eni od njiju približal neznanec (danes je policija sporočila, da je bil to 25-letni Maročan), jo vlekel za roke in jo ob tem porezal po roki (pri tem je bil očitno porezan tudi otrok, op. a.) Mladostnicama je na pomoč priskočila starejša gospa, še piše v obvestilu staršem, a kljub temu jima je moški sledil do doma. Kaj se je zgodilo, sta učenki povedali staršem, ti pa so takoj poklicali policijo.

“Starši so učenko, ki je bila poškodovana, po dogodku odpeljali na urgenco, kjer je dobila ustrezno pomoč,” je pojasnila. V šoli so se, kot piše, z deklicama že pogovorili in jima dali nasvete, kako ravnati samozaščitno v podobnih primerih. “V navezi smo bili tudi s starši učenk, ki so seveda upravičeno vznemirjeni,” je zapisala.

Po besedah ravnateljice so se obrnili še na podjetje LPP, ki bo na pobudo šole policiji posredovalo posnetke nadzorne kamere. Obvestilo je ravnateljica zaključila s pozivom staršem: “Če zaznate dodaten strah med svojimi otroki, vas prosim, da se z njimi o tem pogovorite. Nasveti, ki jih predlagam, so, da se ob neprijetnih soočenjih obrnejo na odraslo osebo, ki je v bližini, neposredno na voznika avtobusa, glasno pokličejo na pomoč ali pa številko 113. Pomembno je, da o dogodku čim prej povedo odrasli osebi doma ali v šoli, da se lahko nanj tudi čim bolj učinkovito odzovemo in predvsem v prihodnje preprečimo.”

Dogodek je, kot smo že poročali, danes potrdila tudi policija. Zanimivo je sicer, da je policija o dogodku vse do danes molčala.

A. V.