24-letni Maročan na ljubljanskem avtobusu poškodoval otroka

Policijska uprava Ljubljana je bila v preteklem tednu obveščena o dogodku na avtobusu na območju Ljubljane. Po trenutnih ugotovitvah je znano, da je 24-letni Maročan na avtobusu ogovarjal potnike in v dogodku z neznanim predmetom lažje poškodoval tudi otroka, ki se je nahajal na avtobusu, so sporočili s policije.

 

Policisti so takoj po dogodku začeli z aktivnostmi in ugotovili identiteto osumljenca, ter zoper njega izvedli vse zakonsko predvidene aktivnosti.

Zbiranje obvestil in preverjanje samih okoliščin zaradi suma storitve kaznivega dejanja zoper življenje in telo še vedno poteka. O ugotovitvah pa bodo policisti obvestili pristojno državno tožilstvo. Več pojasnil vam zaradi interesa preiskave in v skladu z določbami 287. člena Kazenskega zakonika zaradi zaščite mladoletne osebe ne moremo posredovati, so sporočili iz PU Ljubljana.

Na mestnem avtobusu LPP 6B naj bi se namreč v petek zgodil incident, v katerem naj bi Maročan napadel dve učenki, pri tem naj bi bil poškodovan tudi en otrok.

Po pojasnilih policije Maročan ni pridržan, nahaja se v centru za tujce, kjer mu je urad za migracije omejil gibanje.

A. V.