Lokalne volitve: V Šentjerneju presenečenje

Kandidati SDS za občinski svet, Aleš Trbanc (v sredini) je tudi kandidat za župana občine Šentjernej. (vir: FB)

Na lokalnih volitvah, ki bodo tretjo nedeljo v novembru oz. 20. novembra se bosta za župana občine Šentjernej pomerila Aleš Trbanc in Jože Simončič.

Aleš Trbanc je za Šentjernejčane prijetno presenečenje, pred kratkim je bil izvoljen tudi za predsednika Občinskega odbora SDS Šentjernej. Stanuje v Rojah, večina ga pozna kot člana ansambla Nebo.

Trbanc je kot prvouvrščeni naveden tudi na listi SDS za občinskega svetnika. Ostali kandidati, poleg Trbanca, za člane občinskega sveta iz te stranke so: Marija Martinčič Bauman, Joško Gornik, Marjetka Božičnik, Aleš Medle, Ivanka Pavlič, Janez Kavšek, Klavdija Rebselj, Matjaž Judež, Ana Škof, France Pavlič, Matjaž Frančič, Sonja Simončič, Stanko Gorenc, Jožica Rebselj, Franci Godina in Simon Gorenc.

Pogled na osebne podatke kandidatov in kandidatk za občinski svet pa kaže, da je šentjernejska ekipa SDS izredno pomlajena.

Občinski odbor SDS je v teh dneh vzpostavil tudi svojo stran na Facebooku, spremljate jih lahko na povezavi: Stranka Sds Šentjernej 

M. D.