Kronika: Vlomi in tatvine

vir: pixabay.com

S Policijske uprave Novo mesto poročajo o večjem številu vlomov in tatvin, ki so se zgodile v zadnjih dneh, od petka do danes, torka, zjutraj.

Pri tem izpostavljajo naslednje:

V Straži je nekdo vlomil v prostore podjetja. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

V Ulici Slavka Gruma v Novem mestu je neznanec vlomil v zabojnik in odtujil orodje in prenosni računalnik. Škode je za okoli 450 evrov.

V Žužemberku so neznanci vlomili v prostore podjetja in odtujili dva kalupa za vlivanje plastike in odpadne izdelke iz barvnih kovin.

V naselju Hom na območju Šentruperta je nekdo z dvorišča stanovanjske hiše odtujil kmetijski traktor IMT 539, registrskih oznak NM LH83.

Z delovišča v Srebrničah nekdo z delovnega stroja odtujil udarno kladivo Sunward SC200. Izvajalca del je oškodoval za okoli 3000 evrov.

Na območju Uršnih sel je neznanec vlomil v brunarico in odtujil električno ročno orodje, plinsko jeklenko, električne vodnike in več pločevink s pijačo. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1200 evrov škode.

V Muhaberju (Novo mesto) je lastnik na strehi stanovanjske hiše našel naboj. Policisti  so opravili ogled in nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

V Črnomlju je nekdo vlomil v kiosk in odtujil 25 zavojev tobačnih izdelkov.

V Borštu pri Dvoru je neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah je  odtujil  dva  para športnih copat in manjši nož. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za 1300 evrov.

V Trebnjem je nekdo iz gostinskega lokala iz blagajniškega pulta odtujil okoli 800 evrov. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Na parkirnem prostoru v Ždinji vasi (Novo mesto) je v nočnem času neznanec vlomil v
tri osebne avtomobile. Odtujil ni ničesar, z vlomi pa je na vozilih povzročil za okoli 1100 evrov premoženjske škode.

M. D.