Levico bi v mnogih državah Evrope prepovedali

(vir: arhiv)

V zadnjih dneh je odmevala odločitev predsednika Državnega zbora Igorja Zorčiča, da ne bo sklical izredne seje Državnega zbora, ki jo je zahtevalo 33 poslancev državnega zbora SDS in NSi, na temo protiustavnega programa stranke Levica.

To pomeni, da se je Zorčič, ki je nenadno spremenil svoja stališča, konvertiral in izstopil iz stranke SMC, odločil, da ne bo dovolil razprave o programu stranke Levica, ki bi podržavila podjetja in direktorje zamenjala s svojimi. V programu Levice je še zelo veliko protiustavnih določil.

Ko se je o tem programu začelo nekoliko bolj na glas razpravljati, pa je Luka Mesec, koordinator Levice, zanikal, da naj bi imeli v programu podržavljanje podjetij, kot jih je po voljni ob množičnih umorih izvedel titoistični režim, kot je v današnjem komentarju na portali Siol.net zapisal odgovorni urednik Peter Jančič (vir).

Mesec ali ne pozna programa lastne stranke ali pa namerno ne govori in piše resnice. Program Stranke Levica z združitvenega kongresa junija 2017 je namreč dostopen na spletni strani stranke  (tukaj). V njem pa je nedvoumno zapisano, da bodo “lastništvo podjetij prenesli v roke države in lokalnih skupnosti”.

Prenos lastništva podjetij v roke države in lokalnih skupnosti pa je sinonim za podržavljanje.

Jančič še navaja, da bi bila razprava, ki so jo predlagali poslanci SDS in NSi in jo je Zorčič preprečil z razlago, da to ni v pristojnosti državnega zbora, koristna že za to, da bi v Levici sami razčistili, kaj je njihov program in kaj cilji. In da bi to, ali nameravajo podržaviti vsa podjetja, razčistili tudi v koaliciji KUL, katere del je Levica.

V strankah KUL (SD, LMŠ in SAB, del je tudi Levica) o programu Levice doslej niso rekli še ničesar, čeprav je znan najmanj 4 leta.

Levico bi v mnogih državah Evrope prepovedali

Državni sekretar in nekdanji poslanec ter minister za notranje zadeve dr. Vinko Gorenak pa je v svojem blogu že 12. maja letos zapisal, da bi “Levico v mnogih državah Evrope prepovedali”. Med drugim je zapisal, da Levica s svojim programom in akti evidentno krši številne člene Ustave Republike Slovenije. V nadaljevanju je to tudi zelo nazorno pojasnil na primeru. Več o tem lahko preberete (tukaj).

V javnosti pa je doslej znanih že tudi več izjav poslancev stranke Levice. Zbrali smo nekatere: 

Miha Kordiš je na svojem FB profilu dne, 26. 2. 2019, zapisal: “Stanovanja za vse: razlastimo kapitaliste!#NATIONALIZE! ☭☭☭

“Kdor ima stanovanje tako veliko, da se ga ne da posesat v 15 minutah, mu ga je treba nacionalizirat.”

Na spletni strani 24ur (vir) so 31. avgusta 2019 zapisali: “Miha Kordiš grozi Boscarolu in Akrapoviču z nacionalizacijo.”

Miha Kordiš, 19. 11. 2020, Facebook: “Očitate nam, da hočemo odpraviti vašo lastnino. Vsekakor, to hočemo. #EatTheRisch”

Poslanka Violeta Tomić (8. 5. 2017, FB ambasade Venezuele):

“V imenu ekosocialistov Slovenije, Združene levice in svojem lastnem imenu izražam svoje globoko spoštovanje in podporo venezuelskemu ljudstvu in njihovi nesmrtni revoluciji. … Vi ste naša luč.” (vir)

Kako je v Venezueli, vemo. Lačno in revno ljudstvo, prazne police v trgovinah itd. Takšne poti si slovenski državljani ne želimo in ne zaslužimo.

J. M.