Kronika: Vlomi in tatvine

Fotografija je simbolična.

S Policijske uprave Novo mesto poročajo o več vlomih in tatvinah v času novoletnih praznikov. 

Pri tem izpostavljajo naslednje:

V Gabrju je med torkom in petkom, 26. in 29. decembrom, nekdo vlomil v zidanico in ukradel električno ročno orodje in živila. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za okoli 4.000 evrov.

V petek, 29. decembra, nekaj po 20. uri je v Smrečnikovi ulici v Novem mestu nekdo poskušal skozi pritlično okno vlomiti v stanovanjsko hišo. Storilec v objekt ni vstopil, ker ga je prepodila stanovalka.

V Koroški vasi je v petek, 29. decembra, med 16. in 20.30, neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter ukradel denar in nakit. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 2.000 evrov škode.

V Golobinjeku na območju Policijske postaje Novo mesto je v soboto, 30. decembra, nekdo vlomil v počitniško hišo. Ukradel ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

V kraju Praprotnica na območju PP Trebnje je med soboto in nedeljo, 30. in 31. decembra, neznanec skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar ukradel, povzročil je le škodo na vratih.

V Semiču je med nedeljo in ponedeljkom, 31. decembrom in 1. januarjem, nekdo vlomil v počitniško hišo. Ukradel ni ničesar, z vlomom pa je po mnenju oškodovanca povzročil za 1.000 evrov škode.

Med soboto in torkom, 29. in 2. januarjem, je na parkirnem prostoru na Dvoru (Žužemberk) nekdo vlomil v osebni avtomobil in ukradel moško jakno in denar. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za 700 evrov.

M. D.