Janša izzval Tonina: “Zberite 25 odstotkov in več in boste mandatar”

Predsednik SDS Janez Janša (arhiv)

V stranki NSi v zadnjih letih kot glavnega krivca, da v Sloveniji vladajo novi, neoperativni obrazi, pogosto navajajo predsednika SDS Janeza Janšo, ker naj bi bil glavna ovira, da desnici ne uspe zbrati večine glasov za prevzem vlade. A ob tem prav tako pogosto pozabljajo, da bi lahko zadostno število odstotkov zbrali tudi sami, brez izgovarjanja na SDS in Janeza Janšo.

 

Polemiko o tem je te dni znova obudil predsednik NSi Matej Tonin, ki je na omrežju X zapisal: “Desnica po naslednjih volitvah lahko prevzame vodenje vlade samo, če predlaga novega kandidata za mandatarja. V nasprotnem primeru sledi še šesti “novi obraz” in nova neoperativna vlada, ki bo Slovenijo peljala še globlje navzdol. Ključ je v pogumu nove generacije desno sredinskih politikov, ki bi to morali jasno povedati in temu primerno tudi delovati – to je bistvo prenove slovenske desnice.”

No, Janez Janša mu tudi tokrat ni ostal dolžan. Toninu je odgovoril: “Dragi Matej Tonin, naj NSi pod vašim modrim vodstvom zbere na naslednjih volitvah 25%+, pa boste mandatar. Nobenega problema. Kot baje velik up nove generacije “desne sredine” ste to menda že sposobni, mar ne?”

A. V.