Kronika: Vlamljali in kradli

Fotografija je simbolična. (vir: pixabay.com)

S Policijske uprave Novo mesto poročajo o več vlomih in tatvinah ob koncu tedna.

Pri tem so izpostavili naslednje:

Na parkirnem prostoru v Črnomlju je v noči na petek, 5. januar, nekdo iz rezervoarjev dveh tovornih vozil iztočil in ukradel okoli 300 litrov goriva.

Na Hrastu pri Jugorju je v soboto, 6. januarja, popoldne nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar ukradel, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

V Novem mestu je v soboto, 6. januarja, med 17. in 20. uro, ko so bili stanovalci odsotni, neznanec skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter ukradel nakit in ročno uro. Z vlomom in tatvino je povzročil za 2.200 evrov škode.

Med soboto in nedeljo, 6. in 7. januarjem, je v Zagradu na območju Škocjana nekdo iz odprtega kmetijskega objekta ukradel štiri ovce.

V nedeljo, 7. januarja, okoli 22.30 sta v Krallovi ulici v Novem mestu dva neznanca poskušala skozi vrata vlomiti v stanovanjsko hišo. Ob poskusu vloma se je sprožil alarm in storilca pregnal. Policisti izvajajo aktivnosti za njuno izsleditev in preverjajo vse okoliščine kaznivega dejanja.

M. D.