Kronika: V Črnomlju zasegli vozilo, voznik tovornjaka močno napihal

Fotografija je simbolična. (Vir: pixabay.com)

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so policisti včeraj posredovali v  43 nujnih primerih  in  na  številko 113 prejeli 196 klicev.

Obravnavali so prometno nesrečo  z  lažjimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Črnomlju so zasegli vozilo kršitelju cestnoprometnih  predpisov, ki ni imel veljavnih vozniških dovoljenj.  V  Metliki  pa so  pridržali  voznika,  ki  je  vozil  pod vplivom alkohola.  Posredovali  so  zaradi  osmih  kršitev  javnega reda in miru na javnih  krajih  in  v  zasebnih  prostorih.  S  področja  kriminalitete  so obravnavali  sume  kaznivih  dejanj grožnje, ponarejanja denarja in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, požara in sprožitve signalno varnostne naprave.

Voznik tovornega vozila z 1,3 promili alkohola

Na  Mejni  prehod za mednarodni cestni promet Metlika je danes okoli 3. ure na   izstop   iz  Slovenije  pripeljal  voznik  tovornega  vozila  hrvaških registrskih  oznak.  Policisti so opravili mejno kontrolo in vozniku zaradi očitnih  znakov  alkoholiziranosti  odredili  preizkus.  20-letni državljan Hrvaške  je  imel  v  litru izdihanega zraka 0,63 miligramov alkohola (1,31 g/kg).  Odpeljali  so  ga  v  prostore za pridržanje in o kršitvi obvestili pristojno sodišče.

Poskusi izmikov mejni kontroli in nedovoljeni prestopi državne meje

Policisti  Postaje mejne policije Dobova so med opravljanjem mejne kontrole tovornega  vlaka, ki je iz Srbije pripeljal les, v enem izmed vagonov našli skritega  državljana  Irana,  ki se je skušal izogniti mejni kontroli in na nedovoljen  način  vstopiti  v  Slovenijo.  Na Mejnem prehodu za mednarodni cestni  promet  Obrežje  so  v tovornem vozilu bolgarskih registrskih oznak našli  skritega  tujca,  ki se je skušal izogniti mejni kontroli. V noči na 17.  3.  so  brežiški  policisti na območju Dobove izsledili in prijeli dva državljana  Maroka,  dva  državljana  Afganistana in državljana Kube, ki so nezakonito  prestopili državno mejo. Vse tujce bodo po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

C. R.