Kronika: Policisti obravnavali sedem vlomov in 13 različnih tatvin

Fotografija je simbolična. (vir: policija.si)

Policisti novomeške policijske uprave so ob koncu tedna obravnavali sedem vlomov, od tega tri v vozila, ter trinajst različnih tatvin. 

V noči iz četrtka na petek so iz dvorišča na Ulici Ilke Vaštetove v Novem mestu ukradli Ciotren Xsaro. V noči iz sobote na nedeljo so avto odkrili v okolici Medvod – neznanci so ga zažgali, tako ga so zublji avto popolnoma uničili.

V petek popoldne so v Smolenji vasi pri Novem mestu prijavili tatvino kolesa z motorjem (»avtomatika«). Policisti so dve uri po dogodku nekaj kilometrov stran ustavili 32-letnika, ki se je peljal z ukradenim motorjem. Motor so mu zasegli in ga vrnili lastniku, njega pa bodo kazensko ovadili.

Ponoči, v začetku nedelje, so klicali policiste v kraju Globoko (Brežice), kjer so ugotovili, da so jim neznanci odpeljali traktor. Traktor so našli dober kilometer stran, v gozdni poti v Dobravi. Kdo se je z njim odpeljal, še ugotavljajo.

V Dobravi pri Škocjanu je mimoidoči v nedeljo popoldne v koruzi na njivi njegovega soseda opazil šest otrok, ki so nabirali koruzo na tuji njivi. O tem je obvestil lastnika, kmalu zatem pa mu je eden od otrok v glavo vrgel kamen, zaradi česa je moral iskati zdravniško pomoč. Otroci so se razbežali, koruzo pa pustili na njivi. Otroke (in posledično tudi njihove
starše) še iščejo.

Trebanjski policisti so v soboto zjutraj obravnavali vlom v vozilo v Rakovniku pri Šentrupertu. Tam so ponoči vlomili v parkiran avtomobila Sevničana tako, da so razbili steklo na vozilu, pregledali notranjost in ukradli denarnico z dokumenti, karticami in denarjem. Po prvih ocenah so mu skupaj naredili za dva do tri tisoč evrov škode.

Vlom v vozilo so obravnavali tudi šentjernejski policisti. Neznanci so vlomili v avto v
petek zvečer, lastnik pa je opazil poškodbe v soboto popoldne in to prijavil policistom. Škode naj bi bilo za nekaj več kot sto evrov.

Iz zidanice na območju Velike Lahinje pri Črnomlju so iz sobote na nedeljo odnesli okrog
30 salam, pri tem pa poškodovali še okna in vrata in lastnikom povzročili za okoli tisoč evrov škode.

Podoben primer so obravnavali še v Semiški gori in Debencu, V obeh primerih je nastalo za nekaj sto evrov škode.

C. R.